Anticonceptie na de zwangerschap

Wat past bij jou?

Wanneer je in je kraamtijd vragen hebt over anticonceptie hebt, kun je deze aan ons stellen, maar misschien ben je in je kraamtijd nog helemaal niet bezig met anticonceptie. Tijdens de nacontrole komen we altijd even terug op de anticonceptie. Samen met jou bekijken we welke vorm van anticonceptie het beste bij jou past en wat de mogelijkheden zijn.

Anticonceptie

Meer informatie

Dit is voor iedere vrouw anders en hangt af van je ervaring met anticonceptie in het verleden, maar ook van je wensen op dit moment. Geef je borst- of flesvoeding? Wil je elke dag aan anticonceptie denken of juist niet. Wil je hormoonvrije anticonceptie of juist anticonceptie met hormonen? Er valt veel te kiezen! Behalve dat wij advies kunnen geven kunnen wij ook recepten voor anticonceptie uitschrijven en een spiraal plaatsen. Mocht je een uitgebreider advies rondom anticonceptie willen hebben met één van ons, vraag dan naar de mogelijkheden.

Weet je nog niet wat voor jou de beste vorm van anticonceptie is of wat bij je past, kijk dan ook eens op de website www.anticonceptie.nl voor de verschillende soorten van anticonceptie. Hierop staat ook een keuzehulp

Let wel op: borstvoeding beschermt veelal onvoldoende tegen een zwangerschap!