Persoonlijke en unieke begeleiding

Gewoon voor jou

We houden rekening met jullie behoeften en wensen

Vanaf jullie zwangerschap tot aan de bevalling

Vanaf je zwangerschapswens tot dat de bevalling echt begint, is een zeer spannende en emotionele periode. Wanneer je zwanger bent, houden we jouw gezondheid en die van je baby nauwlettend in de gaten en mocht het nodig zijn verwijzen we je in je zwangerschap naar de gynaecoloog.

Naast onze reguliere zwangerschapsbegeleiding kan je aangeven waar je behoeften liggen en wat je wensen zijn, met betrekking tot de begeleiding van je zwangerschap en bevalling. Zo krijgt iedere vrouw haar eigen persoonlijke en uniek begeleiding!

Zwangerschap

Meer informatie

Zodra je een positieve zwangerschapstest hebt, kan je contact met ons opnemen. Wij willen je heel graag begeleiden in deze bijzondere periode in jullie leven. Met jou als zwangere kijken we welke zorg voor jou nodig is, maar ook wat jullie persoonlijke behoeften en wensen rondom de zwangerschap zijn. Heb je vragen, ben je ongerust of heb je klachten, we staan 24/7 voor je klaar!

Zorgpad

Tijdens je zwangerschap kom je ongeveer 12 keer bij ons op de praktijk voor controle. Naast deze 12 controles worden er ook echo’s op het echospreekuur gemaakt. De eerste controle is een uitgebreide controle waarin wij kennis maken met jou en je partner en jullie met één van ons, onze praktijk en werkwijze. We stellen veel vragen tijdens deze controle en geven ook veel informatie. Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van al jullie vragen.

Wanneer dit eerste consult is afgerond, spreken we een persoonlijk zorgpad met jullie af. Een plan met hierin specifieke zorg rondom jouw zwangerschap en jullie wensen. Je weet dan wat er wanneer en waarom gedaan moet worden gedurende je zwangerschap. Uiteraard weten we vooraf nooit hoe jouw zwangerschap zal verlopen en wordt het plan aangepast als dit nodig mocht zijn.

Tijdens de controles zien jullie alle verloskundigen afwisselend, zodat jullie de gelegenheid krijgen om ons te leren kennen. We proberen wel een aantal specifieke controles bij dezelfde verloskundige te plannen, zodat je bijvoorbeeld, niet met een verloskundige die je nog niet eerder gezien hebt, je wensen rondom de bevalling gaat bespreken.

Nieuwsgierig? Hieronder zie je wat we doen.