Het geboorteplan

Een goede voorbereiding

Om je voor te bereiden op de geboorte van jullie baby, kunnen jullie een geboorteplan maken. In het geboorteplan noteren jullie je wensen en verwachtingen rondom de bevalling. Zo kan je tijdens je bevalling gewoon betrokken blijven, zelfs als je niet goed in staat bent om tijdens je bevalling je wensen kenbaar te maken..

Er zijn veel keuzes rondom jullie bevalling. Wil je thuis bevallen of juist in het ziekenhuis? Welke bevalhoudingen zijn er mogelijk? Hoe sta je tegenover pijnstilling? Wie wil je behalve ons bij jullie bevalling hebben en wat wil je aan informatie tijdens je bevalling van ons? Door het maken van een geboorteplan laat je zien wat voor jullie van belang is.

Geboorteplan maken

Meer informatie

Tijdens de controle in je 30e zwangerschapsweek bespreken we met jullie wat een geboorteplan is en dat jullie de mogelijkheid hebben om er één te maken. We overhandigen jullie een geboorteplan dat je naar jullie ideeën en wensen kunt invullen Tijdens de controle van 33 weken, nemen we met jullie het geboorteplan door en dan kijken we samen naar de haalbaarheid van jullie wensen en achterliggende gedachten. Niets in geboorteplan staat uiteindelijk vast. Je kunt namelijk zelf op elk moment tijdens de bevalling je plan aanpassen. Bedenk ook dat het wel eens anders kan gaan dan dat je hoopt of verwacht!

Uiteraard is het maken van een geboorteplan niet verplicht, maar soms geeft het meer rust om wat op papier te hebben staan, zodat je het een en ander los kunt laten en je volledig kunt richten op de bevalling zelf. Zo krijg je vertrouwen in je bevalling, je partner en in ons als jullie verloskundige.